Известие

Collapse
No announcement yet.

Сенник

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сенник

Здрасти от известно време шофьорският ми сенник е леко ппровиснал, а тия дни стана меко казано дразнещо може ли някой да ми каже, как се сваля. Дали се откача дясната му панта и после се изхлузва от другата в посока пасажера не съм се пробвал защото предполагам че има кабели вътре в лявата панта за лампите и ме е страх да не ги скъсам.
    Помагайте
    "Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you."
    — Jeremy Clarkson

сенник демонтаж

колега ето ти една снимка как се сваля сенника на 156-та, дано ти е от полза че не знам за каква кола говориш, но предполагам и при 147/GT е същото, успех
    Attached Files
    Last edited by Madjo; d.m.y г., 22:03.
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm SW TI Q4 2007
    Alfa Romeo 156 1.9 16V JTDm SW Sport 2005 - втората бивша
    Alfa Romeo 155 2.0 8V TS 1995 - бившата мръсница
    sigpic

Comment

Долу горе схващам, а някой да може да ми поясни, какъв е по точно механизма на задържане, пружина или ... ?
      147ца е колата
      "Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you."
      — Jeremy Clarkson

Comment

Не подлежи на ремонт - търси си втора употреба.
        Alfa Romeo 1.8 TS `98
        sigpic

Comment

Свалих го Май си прав, ще трябва нов
          — Jeremy Clarkson

Comment

На 156 е една П образна пластина , която играе ролята фиксатор. При мен се беше счупила и сенника пропадаше. За да стигнеш до нея трябва да го разлепиш по края. Дори и да намериш друга такава, едва ли ще можеш да го залепиш като фабричното - вижда се , ще е грозно.
            Провери в обявите за сенник - имай в предвид, че левия и десният са различни, не се заменят.
            Alfa Romeo 1.8 TS `98
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
              На 156 е една П образна пластина , която играе ролята фиксатор. При мен се беше счупила и сенника пропадаше. За да стигнеш до нея трябва да го разлепиш по края. Дори и да намериш друга такава, едва ли ще можеш да го залепиш като фабричното - вижда се , ще е грозно.
              Провери в обявите за сенник - имай в предвид, че левия и десният са различни, не се заменят.
              поддържам това мнение на колегата, търси втора ръка...Много са кът, казвам го от личен опит.

Comment

Днес си оправих провисналия сенник, ако го загледате вътре е пластмасова втулка, на санитиметър от края и е прорязана и се получава нещо като щипка, но с времето пластмасата се уморява и не държи. Използвах две метални парченца от пера на чистачки 3-4 см стигат, подпъхвате ги така, че да изкарат пластмасата да стои под напрежение, и монтирате обратно на колата, ами това е. Ако някой не може да си го оправи да се отбие във ВТ ще му направя показно.
                156 Sportwagon 02'

Comment

Първоначално публикувано от van_dal Покажи съобщение
                  Днес си оправих провисналия сенник, ако го загледате вътре е пластмасова втулка, на санитиметър от края и е прорязана и се получава нещо като щипка, но с времето пластмасата се уморява и не държи. Използвах две метални парченца от пера на чистачки 3-4 см стигат, подпъхвате ги така, че да изкарат пластмасата да стои под напрежение, и монтирате обратно на колата, ами това е. Ако някой не може да си го оправи да се отбие във ВТ ще му направя показно.
                  Е, вместо да идваме до ВТ, може да дадеш някоя снимка примерно, много хора ще са много благодарни
                  Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Ами не мога да дам снимка, защото нямам фотоапарат с макро режим, ако знаех че ще стане толкова сполучливо щях да направя поне някоя. Отвън нищо не се вижда, металните пластинки се пъхат вътре в пластмасата. Пробвайте с опипване на втулката в самия сенник и на светлина гледайте вътре как изпъква частта която трябва да притиска оста на която е сенника, самата ос също не е обла изцяло а има и една права страна....
                    156 Sportwagon 02'

Comment

Working...
                    X